Esittely

Perinneyhdistys vaalii Kauhavan Lentosotakoulun historiaa ja sen merkitystä ja siirtää isänmaallisia arvoja myös uusille sukupolville

Kauhavan merkitys Suomen Ilmavoimille on ollut korvaamaton. Suomen sotilasilmailun ja koko maanpuolustuksemme historiaa ei voi kirjoittaa ilman Kauhavan Lentosotakoulua, joka 85 vuoden ajan oli Suomen tuhansien sotilaslentäjien ja lentokonemekaanikkojen kehto: sodanaikaisista Suomen itsenäisyyteen ratkaisevasti vaikuttaneista yli 900 lentäjäsankarista jokainen "ässä" oli saanut alkeiskoulutuksensa ja lentäjäkasteensa Kauhavan lentosotakoulussa. Näistä ansioista tasavallan presidentti myönsi vuonna 1987 ainoana Ilmavoimien joukko-osastoista Lentosotakoululle Vapaudenristin nauhat joukko-osastolipussa käytettäväksi.
Nimensä mukaisesti Lentosotakoulun Perinneyhdistys ry perustettiin pelastamaan arvokas osa sivistysvaltiomme historiaa ja perinnettä.

Toiminnan tarkoitus

Perinneyhdistyksen toiminnan päämotiiviksi on muodostunut sääntöjen 2 §:n ohjeistamana pyrkimys palauttaa Kauhavan lentosotakoulun merkitys ja historia ansaittuun arvoonsa sekä vaalia sen kunniaa ja mainetta (mm. ylläpitämällä upseerikerhon ), laatia lehtikirjoituksia ja järjestää perinnejuhlia.
Yhdistys kutsuu myös vuosittain Kauhavan yläkoulun kotiseutupäivänä kaikki 7. luokan oppilaat upseerikerholle tutustumaan Lentosotakoulun historiaan ja valokuvanäyttelyyn ja osallistuu näin osaltaan isänmaallisten arvojen siirtämiseen myös uusille sukupolville.
Tehtävänsä täyttämiseksi yhdistys toimii yhteistyössä mm. Kauhavan kaupungin, Ilmavoimamuseon, Ilmailumuseoyhdistys ry:n, :n ja :n kanssa.

Tiedotteet

FM-21 nostettiin kunnostettuna takaisin jalustalleen

24.11.2020 22.30
Entisen Lentosotakoulun Perinneaukion Fouga-muistomerkkien kunnostusprojekti saatiin suunnitelman mukaiseen päätökseen 15. lokakuuta, jolloin FM-21 nostettiin kunnostettuna takaisin paikalleen. FM-82 saatiin valmiiksi jo aiemmin elokuussa. Perinneyhdistyksen organisoimaan projektiin kului kokonaisuudessaan 862 miestyötuntia ja ajallisesti projekti kesti neljä ja puoli kuukautta.
Lue lisää

Tämänvuotinen perinnepäivän juhla peruuntuu

21.09.2020 14.00
Perinneyhdistyksen hallitus on päättänyt perua tämänvuotisen Lentosotakoulun perinnepäivän juhlan koronavirustilanteessa, jossa joukkokokoontumisten järjestämistä suositellaan ja on vastuullista välttää. Perinneyhdistys kääntää katseet perinnepäivän juhlan osalta vuoteen 2021.
Lue lisää

Perinneaukion Fougat kunnostetaan

11.03.2020 23.59
Artikkelia on päivitetty 7.5.2020 18.00
Lentosotakoulun perinneaukion muistomerkkinä kohoavat kaksi Fouga Magister -konetta huolletaan suunnitelman mukaan kevään 2020 aikana. Toinen koneista on ensimmäinen (FM‐21) ja toinen niistä on viimeinen (FM‐82) Suomessa valmistettu Fouga CM 170 Magister -suihkuharjoituskone.
Lue lisää

Perinepäivän juhlan puheissa käsiteltiin lentotoiminnan turvallisuuden kehittämistä

05.10.2019 23.59
Artikkelia on päivitetty 7.5.2020 17.30
Lentosotakoulun perinepäivän juhlan puheissa käsiteltiin lentotoiminnan turvallisuuden kehittämistä Kauhavalla tapahtuneiden lento-onnettomuuksien kautta. Aiheesta olivat saapuneet puhumaan evl Veli-Matti Heinijoki ja evl Juhani Hipeli. Juhlan musiikista vastasivat Pohjanmaan Maanpuolustussoittokunta ja Etelä-Pohjanmaan Poliisilaulajat.
Lue lisää

Perinnepäivän juhlan keskiössä lento-onnettomuuksien vaikutus lentotoiminnan turvallisuuden kehittämiseen

02.09.2019 22.30
Tämän vuoden perinnepäivän juhla järjestetään lauantaina 5.10.2019 Lentosotakoulun perinteistä rikkaassa ympäristössä, entisessä varuskunnan ruokalassa. Juhlan keskiössä ovat Kauhavalla tapahtuneet lento-onnettomuudet ja niiden vaikutus lentotoiminnan turvallisuuden kehittämiseen. Kyseisestä teemasta ovat lupautuneet puhumaan monia vuosia laivueenkomentajana Kauhavalla toiminut evl Veli-Matti Heinijoki ja useiden onnettomuuksien tutkijalautakunnan puheenjohtaja evl Juhani Hipeli. Juhlallisesta musiikista vastaavat Pohjanmaan Maanpuolustussoittokunta ja Etelä-Pohjanmaan Poliisilaulajat.
Lue lisää

Yhteystiedot

KAUHAVAN LENTOSOTAKOULUN PERINNEYHDISTYS RY
c/o Olli Nieminen
Mekaanikonsola 2
62200 Kauhava
Sihteeri


040 829 6393
Puheenjohtaja


050 356 6846
Pankkiyhteys
Pohjanmaan Osuuspankki, Kauhava
IBAN FI78 4744 0010 0682 30
BIC HELSFIHH
Toteutus:MetaVisual CMSMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2013 - 2022 Lentosotakoulun Perinneyhdistys ry