Lentäjän tie -konsertti oli menestys

30.05.2014 18.30
Lentosotakoulun Perinneyhdistysksen perinteitä huokuvaan ympäristöön Lentosotakoulun ykköshalliin järjestämä Lentäjän tie -konsertti oli yleisömenestys. Yli 600 ihmistä oli saapunut kuuntelemaan Lentosotakoulun ja sotalentäjien kunniaksi toteutettua draamakonserttia. Konsertin pääsolisteina esiintyvät Susanna Erkinheimo ja Simo Korkia-Aho.
Kauhava Big Bandin solistina kuultiin Susanna Erkinheimoa. Kuva: Lentosotakoulun Perinneyhdistys.
Kauhava Big Bandin solistina kuultiin Susanna Erkinheimoa. Kuva: Lentosotakoulun Perinneyhdistys.
Lentäjän tie -konsertin tarina pohjautui Matti Hämäläinen kirjoittamaan teokseen Risto Kuusava, Meren ja taivaan runoilija. Kirjan pohjalta konsertin musiikin oli suunnitellut Olli Nieminen ja laatinut myös tekstin, jonka avulla Irma Nieminen sitoi musiikkiesitykset draamalliseksi tarinaksi.
Monisatapainen yleiso nautti konsertin ainutlaatuisesta tunnelmasta.
Monisatapainen yleiso nautti konsertin ainutlaatuisesta tunnelmasta.
Juhlapuheen piti Ilmavoimien komentajana vuosina 2005-08 toiminut kenraaliluutnantti Heikki Lyytinen. Hän antoi puheessaan kiitosta Lentosotakoululle sen vaativassa koulutustehtävässä myös rauhan aikana.
Myös tulevaisuudesta saatiin myönteinen valonpilkahdus, kun LSK Business Park Oy:n edustaja nousi konserttilavalle kertomaan liikemiesryhmän kaavailuista Lentosotakoulun alueiden ja rakennusten varalle. Puheenvuorosta kuvastui arvostava suhtautuminen Lentosotakoulun historiallista perintöä kohtaan.

Ajankohtaista

Perinnepäivän juhla vietetään vuoden tauon jälkeen, ajankohta poikkeuksellinen

19.10.2021 17.00
Tämän vuoden perinnepäivän juhla järjestetään tavanomaisesta poiketen lauantaina 13.11.2021. Juhlan puhujiksi saapuvat Ilmavoimien esikuntapäällikkö prikaatinkenraali Juha-Pekka Keränen sekä Ilmasotakoulun johtaja Eversti Henrik Elo. Maanpuolustuskorkeakoulun tervehdyksen juhlaan tuo everstiluutnantti Inka Niskanen ja Kauhavan kaupungin tervehdyksen kaupunginjohtaja Markku Lumio. Korkeatasoisesta sotilasmusiikista vastaa suuri MPK Pohjanmaan soittokunta kapellimestarinaan Arto Panula. Etelä-Pohjanmaan Poliisilaulajat emeritusrehtori Arto Riskun johdolla esittävät juhlan päätösnumerona kokonaisuudessaan Sibeliuksen Finlandian yhdessä soittokunnan kanssa. Juhlassa nähdään myös Ilmasotakoulun lippu vapaudenristinauhoineen, jonka Ilmasotakoulun johtaja on lupautunut tuomaan juhlavieraaksi.
Lue lisää

FM-21 nostettiin kunnostettuna takaisin jalustalleen

24.11.2020 22.30
Entisen Lentosotakoulun Perinneaukion Fouga-muistomerkkien kunnostusprojekti saatiin suunnitelman mukaiseen päätökseen 15. lokakuuta, jolloin FM-21 nostettiin kunnostettuna takaisin paikalleen. FM-82 saatiin valmiiksi jo aiemmin elokuussa. Perinneyhdistyksen organisoimaan projektiin kului kokonaisuudessaan 862 miestyötuntia ja ajallisesti projekti kesti neljä ja puoli kuukautta.
Lue lisää

Tämänvuotinen perinnepäivän juhla peruuntuu

21.09.2020 14.00
Perinneyhdistyksen hallitus on päättänyt perua tämänvuotisen Lentosotakoulun perinnepäivän juhlan koronavirustilanteessa, jossa joukkokokoontumisten järjestämistä suositellaan ja on vastuullista välttää. Perinneyhdistys kääntää katseet perinnepäivän juhlan osalta vuoteen 2021.
Lue lisää

Perinneaukion Fougat kunnostetaan

11.03.2020 23.59
Lentosotakoulun perinneaukion muistomerkkinä kohoavat kaksi Fouga Magister -konetta huolletaan suunnitelman mukaan kevään 2020 aikana. Toinen koneista on ensimmäinen (FM‐21) ja toinen niistä on viimeinen (FM‐82) Suomessa valmistettu Fouga CM 170 Magister -suihkuharjoituskone.
Lue lisää

Perinepäivän juhlan puheissa käsiteltiin lentotoiminnan turvallisuuden kehittämistä

05.10.2019 23.59
Lentosotakoulun perinepäivän juhlan puheissa käsiteltiin lentotoiminnan turvallisuuden kehittämistä Kauhavalla tapahtuneiden lento-onnettomuuksien kautta. Aiheesta olivat saapuneet puhumaan evl Veli-Matti Heinijoki ja evl Juhani Hipeli. Juhlan musiikista vastasivat Pohjanmaan Maanpuolustussoittokunta ja Etelä-Pohjanmaan Poliisilaulajat.
Lue lisää

Yhteystiedot

KAUHAVAN LENTOSOTAKOULUN PERINNEYHDISTYS RY
c/o Olli Nieminen
Mekaanikonsola 2
62200 Kauhava
Sihteeri


040 829 6393
Puheenjohtaja


050 356 6846
Pankkiyhteys
Pohjanmaan Osuuspankki, Kauhava
IBAN FI78 4744 0010 0682 30
BIC HELSFIHH
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään